Tuesday, December 27, 2011

17 dec 2011

ermmm hari sabtu 17 dec 2011... hari lahir aku yg ke 42... aku menghabiskan masa 1 hari suntuk dengan ML... dari pagi sampai lewat malam... dari sarapan pagi... sampai mkn malam..
TQ sayang..

biar jalan ku semakin kelam..
biar laluan ku semakin suram
namun hati dan perasaan  tak akan kelam...


Big Hug 4 my besday present.. ;)


Xmas tree


@~@

Lunch
Lobby


Xmas tree






Dinner

makan malam d Tesco KD.. sebelum anta dia balik umah

dah setahun lebih kita keluar bersama.... kite bertengkar... berbaik.. dan bertengkar kembali.. tp yg pasti... abg tahu tny sayangkan abg... time kaseh untuk itu.. moga tny terus sayang dan bersabar ngan karenah abg.. TQ sayang..


Saturday, December 3, 2011

Me n ML part 2

malam tu mak sembang panjang gak ngan dia... nampak ok je... alhamdulillah. Rasanya mak suke ML.. :) Atleast 1 perkara dah selesai... aku x perlu risau tentang mak n abah... nampak dorang leh terima... yg tinggal sekarang family sebelah dia.. ermmm yg ni rasanya memang payah ler... huh..phewwww...pening2

esok nye tu plan cume nak g lumut... then balik kg tghari... pastu tolak balik ke KL ptg ..singgah kelly's castle...
Last2 semua plan hancus... hahaah gara2 bawa dia ke pangkor... dah alang2 sampai lumut..aku tanye dia pernah ke pangkor ke x.. dia jwb x pernah... so aku bawa ler dia ke pangkor.. x sangka ramai nye manusia kat jetty... nak x nak redah je lah... sian pulak aku tengok dia berdiri lama2 menunggu feri x sampai2 ag..

ML bz meng updatekan status FB n twitter dia



sampai d pangkor kami terus ke kedai ...servey sotong n ikan bilis(untuk mak dia ler)
pastu terus amek teksi ke pantai teluk nipah... jalan2.. makan laksa :)rasa leh tahan gak sedap cuma sayang cair kuah tu..

Me n ML di pantai teluk Nipah


pas makan tghari tu... beli ikan bilis n sotong kering untuk mak dia..sampai kat jetty pangkor..... mak aiiii... punya lah ramai manusia yg nak balik ke lumut...
berbaris panjang... perghh aku sendiri x sangka punya ramai manusia yg nak balik ke lumut.. jenuh gak ler berdiri beratur...
pssttt siann kat dia... hehehe berpeluh2 gak ler dia berdiri ;)
sampai d lumut dah agak ptg... terus drive balik ke rumah mak d kg...
ujan sepanjang jalan balik ke kg.. sampai di rumah... mak pulak xde... mak g mesyuarat kat masjid.. abah je sorang2 kat umah...
kemas2 apa yg patut.. (masih ag ujan..x sempat dia nak bergambar kat umah mak) kami bertolak balik ke KL.. sebelum tu singgah ke masjid jumpa mak dulu..:)

dalam perjalanan balik ke KL.. memang dah agak lewat ptg.. so memang x sempat nak ke kelly's castle seperti yg dirancang... ( x per yang.. len kali kite g sana yer )
singgah makan di tapah RnR.. pun ramai gak org.. phewww.
sampai KL rasanya dlm kul 1o - 11 malam.. pas anta dia balik... aku terus balik ke rumah..

P/S ehem ehem yang... abg dah kotakan janji abg kan... bawa yang pergi n balik ke kg. dengan SELAMAT hehehe

Monday, November 28, 2011

Me n ML ... finally balik kg ...

phewww.... finally berjaya jugak aku bawa dia balik kg. jumpa mak n abah...Segala yg dirancang berjalan ngan agak sempurna..
Alhamdulillah pd tghari sabtu tu.... pas aku abes kerje(kul 1 tghari), aku terus ke rumah dia..

Mak call...katanya Ada tahlil kat masjid malam ni.... ermm sempat kot.. perjalanan bih kurang 3 jam lebih sikit jer...ada kemalangan berlaku sebelum simpang ke bidor... jalan agak jem jugakk... pheww. time2 mcm ni..syukur kereta aku ni AUTO...kalau x penat ooooo.. kemalangan tu melanmbatkan perjalanan aku... haiszzz
perut dah lapo... singgah KFC kat RnR Tapah... jam dah nak kul 4 ni... ermmm camno ni...sempat ke x nak ke masjid.. pas makan kami terus kan perjalanan ke kg..Singgah kat Bota.. sembhyang asar... takut x sempat sampai umah...
Call mak suh abah bawa kain pelikat n songkok ke masjid...
kul 7 sampai masjid d kg... cepat2 suh dia ikut mak... kenal2 mcm tu jer... x sempat sembang panjang pun... hehehe aku terus g kat ketereta abah... amek kain ..tuka n folo abah...

2be cont... jap ag aku update ag.... kat opis duk sibuk upload gamba2 aku ngan dia

Tuesday, November 22, 2011

going back to kg wit ML

ermmm dah lama aku x aktif menulis d blog... memang x minat sebenarnya pun, kalau bab2 menulis ni... ampun je lah.. zasss
baek layan men game atau tengok kartun bleach..

semenjak dua menjak ni... teringat ngan sume teman2 perempuan aku... perghhh... pas sorang2 aku bayang... ishhh berapa ramai daaa.... dr yg terawal... c merah ( ni ler cinta separuh mati.. tu yg bini aku cakap... bukan aku ckp tau... ) dia je yg paling lama.. pastu... sume xde yg serius... kejap2 jer..

Well sume x tahan ngan perangai aku kot.. cik merah... cik ijau... cik biru... cik kuning... bla bla bla.... sume ada... phewwwww

dan yg terkini... ermmm yg ni lain sikit...
dah agak lama aku kuar ngan dia...

bini n anak2 aku panggey dia Arab... sbb muka dia nampak mcm org arab kot... ntah ler
well aku panggey dia ML.. mak long...
dun ask me nape aku panggey dia mak long... xde kene mengena ngan mak long yg buat teh kat company lama aku tu... hahahahaha

kwn2 aku ckp... muka ML ni hampir sama ngan muka ummie... ermmm sama ker... ntah ler.





ujung minggu ni... aku dah plan nak bawa dia balik ke umah mak d kg... apa lah agak nye reaksi mak n abah..
(psstttt dorang memang dah tahu pun yg aku salu kuar ngan ML)

so pasni kite tengok je lah camna ekkk...

p/s... tahi lalat di muke dia yg aku x tahan tu...perghh kelemahan aku.. X_X

Wednesday, March 2, 2011

Biar ghaib mu suatu misteri.......




Biar ghaib mu suatu misteri
Tiada ku mencari sebarang pembayang lagi
Biar ia bertanda tanya saja
Hati ku dah lama bertitik noktah


Biar, biar lah berlalu
Biar, biar lah begitu
Biar waktu mengubat rindu
Tiada ku mencari sebarang penawar pilu
Biar lah mereka tertanya-tanya
Hati ku dah lama berganti arah


Mana pergi janji
Setia di sisi
Hanya aku yang tertunggu-tunggu
Waktu pun berjalan
Tak berkesempatan
Kau hilang tanpa pesanan


Biar ghaib mu suatu misteri
Tiada ku mencari sebarang pembayang lagi