Thursday, January 15, 2009

Benar- Benar...




Semalaman ku tak kering mata
hidup ku kabur berlapik pilu
mengharap esok kan bisa menjanjikan
sebuah lembaran baru
sejak kita berdua berpisah
aku tak habis habis gelisah
apakah itu tandanya bahawa

ku benar benar cinta
ku benar benar sayang
tak terjawab bila hati bertanya

ke mana kau hilang
ku benar benar cinta
ku benar benar sayang
suluhkan gelita kalbu ku terang

semalaman lagi bersendiri
parahnya diseksa sunyi sepi
beginikah perasaan
pabila kita disisih cinta
kusangka ku tabah berdikari
rupanya rapuh untuk berdiri

kembalilah kau kepadaku
kerna ohhhhhh…..

ku benar benar cinta
ku benar benar sayang
tak terjawab bila hati bertanya
ke mana kau hilang

ku benar benar cinta
ku benar benar sayang
suluhkan gelita kalbuku terang

Sunday, January 11, 2009

perpustakaan negara malaysia

Pagi-pagi lagi anak2 aku dah bangun dari tido....
Aku ingat nak bangun lewat...nampak nyer terbengkalai lagi projek buat tahi mata..hehehehehehe. x pe kang tengahari aku akan sambung balik....
lagi pun malam tadi aku dah tido awal...kul 8 malam aku dah lelap. Mungkin disebabkan aku kepenatan bekerja. kalau x pun mungkin sebab kene urut....
tghari sabtu boss aku bawa aku gi berurut dekat ngan opis aku...
aku ikut je....hahahahaha janji bukan duit aku...boss bayar..


kul 10 aku n anak2 aku dah ada di sana....so inilah sebahagian gambo2 anak2 aku dalam perpustakaan itu...







D'dek n mumui



Mumui tgh asyek membaca



D'dek.... betul2 baca ke ni...




Mon tgh serius



D'dek tengok gambo jer



Baby(firhanah) tengok ayah ...hehehehe




p/s teringat dulu sewaktu bujang dulu...aku rajin gi library baca buku sehingga beberapa tahun lepas aku aktif membaca...tp semenjak balik ke KL ni....
buku yg baca aku..hahahahaha....adeh wat happen to me...aku dah banyak sgt berubah....
bukan aku yg dulu...

new blog coming soon...

ermmm bila aku duk baca blog si faiz tu, aku pun terpikir kenapa aku x buat macam faiz.
Buat blog tentang kerja aku.... leh gak aku cari duit lebih....hehehehehe
so timbul lah idea aku nak buat blog baru tu.
Tapi x tahu bile aku ada masa nak buat.....

yg pasti aku memang nak buat....




Thursday, January 1, 2009

Bicara internet - from kak zie



BICARA INTERNET.........



kita berbicara lagi
di alam maya untuk sekian kali nya
lewat jari jemari ku
di papan kekunci


tanpa bicara
tanpa suara
hanya mengungkap
bicara yang indah


susuri malam nan indah
berkirim salam pada malam yang kelam
berbisik pada bayu malam
kita berilusi



bersama detik
waktu yang berlalu tanpa di sedari
masa yang terus belari
sedang? kita masih terpaku



kita? berbicara lagi?
pertemuan tanpa wajah
kerana jasad yang terpisah jauh beribu batu



kak zie
2/12/08
0500hrs


time kaseh kak zie untuk puisi ini....
time kaseh untuk satu persahabatan ini...
time kaseh