Tuesday, December 29, 2009

aku masih tersenyum walaupun keretaku pancit 2 hari berturut2

semalam pagi2 (isnin)lagi kereta aku pancit...Ingat aku nak masuk opis awal2...lambat jugak akhirnya...
gara2 kereta aku pancit...ntah masa bila kene paku..mungkin masa aku ke site ari sabtu tu....
hari ahad...aku langsung x keluar rumah...duk mengadap laptop aku sepanjang hari....hahahahaha
pagi ni....kereta aku pancit lagi...adeh...apa kena lah kereta aku ni....
nak kata tayar botak...bunga tayar masih ok lagi....
Walaupun dah dua hari berturut-turut tayar aku pancit...aku langsung x rasa stress atau marah semasa menukar tayar spare tu.......hahahaaha

alhamdulillah....sekarang ni semuanya aku rasa mudah....x de nak stress gile macam aritu....
tghari td aku duk dgr lagu My All....perghhh tetibe teringat ko lah beb....
phewwww.....
beb beb....
dah lama x dengar lagu tu....pheww....

beb....lagu ni untuk ko....
sepanjang hari ni...aku duk ingat ko beb....


My All

I'm thinking of you
in my sleepless solitude tonight
if it's wrong to love you
then my heart won't let me be right
cause I'm drowned in you
and I won't pull trough
without you by my side

I'd give my all to have
just one more night with you
I'd risk my life to have
your body next to mine
cause I can't let go on
living in the memory of your song
I'd give my all for your love tonight

Baby can you feel me
imagining I'm looking in your eyes
I can see you clearly
vividly emblazoned in my mind
and yet you're so far
like a distant star
I'm wishing on tonight

I'd give my all to have
just one more night with you
I'd risk my life to have
your body next to mine
cause I can't let go on
living in the memory of your song
I'd give my all for your love tonight

I'd give my all to have
just one more night with you
I'd risk my life to have
your body next to mine
cause I can't let go on
living in the memory of your song

I'd give my all for your love tonight
give my all for your love
tonight...


~~~VIDEO KLIP MY ALL ~~~



p/s beb...u will always be my ~~~~HOT N GOJES~~~~

Thursday, December 17, 2009

40...perghhhh

ermmm lip lap lip lap....umo aku dah 40...perghhhh
ramai gak yg wish befday kat haku....hahahahah
adeh
tgh malam ag henpon dah bunyi2....
time kaseh pd yg wish pada aku.....
ummie sempat menjeling aku tiap kali henpon berbunyi...
hahahahaha ummie...ummie



kek dari anak2 aku


mengharapkan sum1 to wish....xde nampaknye
hahahahaha
phewwwww

Thursday, December 10, 2009

bosan lak malam neh...

ermmmm ntah knp lak rasa bosan nye malam neh..... salu nye saat2 mcm neh aku duk sibuk layan MIRC.....kalau dulu2 sibuk layan forum melayu.sg.
Sekarang ni banyak masa aku...aku luangkan di mirc....
org ajak aku keluar pun malas tul rasanye....
lebih baik layan mirc...hahahahaha
dah jadi addict lak aku ngan mirc neh....
teringat dulu2 masa2 mirc rancak di cyber cafe....

ermmm ntah kenapa lak malam ni......adeh....nak tido mata x ngantuk lagi
apa aku nak buat ni wei......
nak men sms ngan sapa ek....
satu persatu nombor dlm henpon aku tengok....
ermmmm sapa aku nak sms neh.....hahahahaha
jeng3.....

last2 aku chat ngan kakak aku(kazen aku)... masa aku bujang dulu dialah banyak membantu aku...sampai sekarang pun....kalau aku ada problem...dia lah tempat aku mengadu........heheheheso aku anggap dia mcm kakak aku sendiri..muah3 kat sis
dah lama x sembang ngan dia
kakak aku ni rajin memasak.....kalau korang nak belajar memasak....pi lah tengok kat blog dia....

BLOG KAKAK AKU
Klik sini ------>UMIDISHES



P/S kalau korang nak tahu apa2 pasal aku....hahahaha sile2 lah risik ngan kakak aku ni
Sis...thanks 4 everthing....Luv u

Saturday, December 5, 2009

aku dan rambutansssss

Rambutan....rambutan
perghhh buat peberet aku neh
Alhamdulillah tahun ni....buah rambutan menjadi betul....perghhh
aku lah yg paling puas makan....
kebetulan Raya Haji....mak ajak balik kg raya kat sana....
selepas semayang raya je.....aku dah mulakan operasi aku amek buah rambutan....
heheheheh
anak2 buah aku ramai2 gelak kat aku....
macamana x gelak.... aku ngan suar pendek aku ngan x berbaju....
panjat pokok rambutan.....
anak2 buah cakap.....macam beruang panjat pokok.....
ampeh tul anak2 buah aku....dorang siap amek gamba aku .siap zoom kat perut aku yg cute neh.....hahahahahaha
adeh....
terasa meriah betul tahun ni Raya Haji...walaupun ramai ag adik beradik aku x pulang....

gamba x leh upload pulak.....adeh....nanti2 je aku upload....









Klik sini ------>RAMBUTANSSSSS

Saturday, September 19, 2009

satu ari satu malam di Port Dickson

dalam bulan puasa....aku amek kesempatan bercuti ke port Dickson
Dah lama aku x mai sini.....
bertahun lamanye
Aku men redah je ke sana.....


Klik sini ------>Port Dickson

Wednesday, September 9, 2009

Blogger award dari DNA

Time kaseh DNA...bg blog award neh....sebenarnya dah lama dia bg....cuma aku je yg x sedar....dah lama sgt x aktif berBLOG ni...
Rindu gak ngan kawan2 lama dr forum (melayu.sg)....

Kak Zie, DNA, Faiz, Sunflower(dah bersalin Baby gurl...alhamdulillah),cik Pia, Iman, Lady,ainee, aida, naz,miss ooo, sakura, Mcrayan......ramai sgt nak sebut
Ntah kemana semua menghilang.

Untuk kengkawan dr forum.....harih ucapkan selamat berpuasa...dan x lama lagi dah nak raya.....
Luv u all....









Friday, August 21, 2009

Wednesday, August 5, 2009

Tuesday, July 14, 2009

TANDA-TANDA KEMATIAN UNTUK ORANG ISLAM

tergerak hati untuk menulis tentang sesuatu....
tp dengan masa yg suntuk ngan urusan harian....ntah lah....

tertarik ngan satu penulisan dr blog seseorang..lalu saya pamerkan disini.

TANDA-TANDA KEMATIAN UNTUK ORANG ISLAM

Tanda 40 hari sebelum hari mati

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

Tanda 7 hari

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

Tanda 3 hari

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

Tanda 1 hari

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

Tanda akhir

Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

Thursday, June 4, 2009

Cerakah lagi.....lawatan sekolah

sekali lagi aku pergi ke bukit cerakah. Kali ni ikut rombongan sekolah D'dek...aku kan AJK sekolah....ikut je lah ...hehehhe



Ummie N Fir



D'dek N the gang



Rumah 4 musim...musim bunga



Banyak nya bunga



Firhannah N ayah



D'dek takut ngan kuda....





Saturday, May 30, 2009

buah hati aku lagi - Fir

ni gamba minggu lepas masa gi library....anak aku ni....memang x leh duk diam2 masa di library....



Entah apa lah agaknye yg melucukan tu sayang oi....
Buku citer lawak ke.....macam ya ya je baca buku....




buku mana ye baby nak pilih....ermmm




ayah jangan lah berebut ngan baby....



buku ni lah ayah....baby nak buku ni....


Ermmm ni lak gamba gamba di umah....
pandai tul bergaya bila dia tahu nak di amek gamba dia....
muahhhhssss fir...... Ayah luv u sayang....


hai ummie.....




caak ayah....it's me....heheheh

Thursday, May 14, 2009

Lady

Lady, I’m your knight in shining armor and I love you
You have made me what I am and I am yours
My love...
There’s so many ways I want to say I love you
Let me hold you in my arms forever more

You have gone and made me such a fool
I’m so lost in your love
And oh, we belong together
Won’t you believe in my song?

Lady, for so many years I thought I’d never find you
You have come into my life and made me whole
Forever...
Let me wake to see you each and every morning
Let me hear you whisper softly in my ear

In my eyes I see no one else but you
There’s no other love like our love
And yes, oh yes, I’ll always want you near me
I’ve waited for you for so long

Lady, your love’s the only love I need
And beside me is where I want you to be
’cause, my love
There’s somethin’ I want you to know
You’re the love of my life, you’re my lady!
You're my Lady

Sunday, April 12, 2009

Umrah

Ayahku selamat berlepas pergi umrah....

Kebetulan malam tu aku selsema teruk....tp disebabkan ayah aku nak pi umrah....aku tahan2 je.




Mak N Abah tersayang...





gamba mak n abah....luving couple




Ni gamba aku tgh selsema teruk. asyek nak bersin je....
bukan aku nangis ooo.....hahahaha
dah x larat sampai aku duduk je kat lantai...
x peduli apa org nak cakap pon....




macam buat iklan minyak cap kapak lak....
hahahahha


p/s moga abah selamat menjalankan ibadah...
selamat pergi dan selamat balik...

Wednesday, April 8, 2009

kene jawab tag

Tag dari kak zana

Mak oi kene jawab ke ni....adeh jawab je lah ek...

1. Bekas kekasih saya adalah:
ermmm sapa ek....merah kot....jeng3...
2. Saya sedang mendengar:
dgr anak2 duk main....bising tul..suara dorang je
3. Mungkin saya patut:
mandi lagi....panas tul malam ni
4. Saya suka:
hahahaha mengurat ...ni peveret aku...aku kan boye sopan...
5. Sahabat-sahabat baik saya:
sume kat sabah....adeh rindu tul ngan dorang lah
6. Saya tak paham:
knp dia cakap aku utama tetapi.....hati org lain juga yg dijaga...apa hati aku x penting ke....
7. Saya kehilangan:
apa yg aku ilang ek...ilang cinta kot.hahahahah sapa lah punya idea tag ni ek...
8. Ramai yang berkata:
aku ni miang...x puas2 ke dah ada dua kat umah tu...heheheh
9. Makna nama saya:
ntah...x ada kot
10. Cinta itu adalah :
c.i.n.t.a macam lagu ekspedisi ....
11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
layan chatting kot...x pon layan dia...
12. Saya akan cuba :
buatkan kawan2 senyum selalu...
13. Ayat SELAMANYA membawa maksud:
till the end.....
14. Telefon bimbit saya :
cap ayam(aku punya)..... cap itik(opis punya)
15. Bila saya terjaga dari tidur :
buka mata ingat dia.....my fir....
16. Saya paling meluat apabila:
setakat ni xde meluat pepe pun...
17. Pesta / Parti adalah:
parti tupperware kot....hahahah dulu2 mak aku salu buat parti tupperware
18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah:
kucing mak aku



19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah:
sekarang kot....bini aku cakap kalau lelaki umo 40 time tu lah....jeng3...
umo aku 40 ke.....hehehehhe
20. Hari ini :
aku penat....aku rindu...
21. Malam ini saya akan:
layan kartun bleach...men game, layan intenet(makin malas)...
22. Esok pula saya akan:
ada kelas training untuk budak2 mentenance tu
23. Saya betul2 inginkan:
rehat n rehat n rehat
24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini:
makin tembam lak aku ni....adeh...
25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
pusat beli belah...buat abes duit aku...arked....heheheh sama gak...gile men game
26. Makanan Barat atau Jepun:
kepekc, Mcd,
27. Bilik yang terang atau gelap:
jgn terang sgt...pedih mata....
28. Makanan segera adalah:
maggie ....peveret aku...time tgh2 malam...kene masak sendiri ler
29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
ayat2 cinta kot...hahahahahha
30. Siapa yang anda nak TAG?
adeh...x tahu lagi.....nanti lah aku pk kan....

Sunday, February 15, 2009

kekasih hati - Fir....







hahahahah ini lah gamba buah hati aku(kekasih hati)
kalau time tido mesti nak peluk cium dia ni dulu baru leh tido...
kene gomoi2 dulu
abes air liuh dia kat pipi aku....
dia ni cukup suka nak geget muka aku....
geram kot

Friday, February 6, 2009

sakit...

ermmm dah beberapa ari aku x on9...
kesihatan x mengizinkan aku untuk menatap laptop aku ni...
asal aku balik dari kerja je...mula lah aku rasa sakit ni sakit tu...ntah lah badan dah nak kene anto gi worksyop buat overhaul kot. hahahahahha
kepenatan bekerja di siang hari agaknye..

tp kesakitan yg aku rasakan ini x sehebat sakit dalam hati aku ni....
memberontak marah kecewa....ermmm
mungkin ini sudah takdirnya kot...hahahahahha
lantak lah...malas dah aku nak pikirkan...

aku nak berehat seketika dari semua2 ni....

Monday, February 2, 2009

puisi dari seorang teman

Ayat2 ini saya amek dari blog seorang teman saya, Ari..


......tapi baru2 ni teman

yg menyarankan agar Ari tulis semua puisi Ari

kat sini.....thanks Hariz...you really my friend....

selalu dok sembang ngan dia....Ari doakan

semoga Hariz sihat dan bahagia disamping

isteri2 dan anak2 tersayang.....dan tak lupa juga

di beri kesihatan....dah pi jumpa DR ke belum tu....

terima kasih diatas persahabatan ini


kuingin walau hanya seorang
yang bisa kujadikan sahabat
dimanakah harus ku cari??????

tiba tiba kau muncul...
bermula lah bicara kita
walau kita jauh beribu batu
tapi kita bertemu di sini

aneh ku kira...kita tak mengenal
apa lagi bersua muka
tapi kita bicara....bagai teman lama

kau sungguh lucu
dan mengasyikkan
kata hikmat mu...."i love semua pompuan"
"i love ikan putih"

hingga kini walaupun kita
jarang bicara...
ku rasa akan kehadiran mu
setiap kali ku berada disini

Ari
28/01/09
1730hrs

Terima kaseh Ari....4 being my fren.

Thursday, January 15, 2009

Benar- Benar...




Semalaman ku tak kering mata
hidup ku kabur berlapik pilu
mengharap esok kan bisa menjanjikan
sebuah lembaran baru
sejak kita berdua berpisah
aku tak habis habis gelisah
apakah itu tandanya bahawa

ku benar benar cinta
ku benar benar sayang
tak terjawab bila hati bertanya

ke mana kau hilang
ku benar benar cinta
ku benar benar sayang
suluhkan gelita kalbu ku terang

semalaman lagi bersendiri
parahnya diseksa sunyi sepi
beginikah perasaan
pabila kita disisih cinta
kusangka ku tabah berdikari
rupanya rapuh untuk berdiri

kembalilah kau kepadaku
kerna ohhhhhh…..

ku benar benar cinta
ku benar benar sayang
tak terjawab bila hati bertanya
ke mana kau hilang

ku benar benar cinta
ku benar benar sayang
suluhkan gelita kalbuku terang

Sunday, January 11, 2009

perpustakaan negara malaysia

Pagi-pagi lagi anak2 aku dah bangun dari tido....
Aku ingat nak bangun lewat...nampak nyer terbengkalai lagi projek buat tahi mata..hehehehehehe. x pe kang tengahari aku akan sambung balik....
lagi pun malam tadi aku dah tido awal...kul 8 malam aku dah lelap. Mungkin disebabkan aku kepenatan bekerja. kalau x pun mungkin sebab kene urut....
tghari sabtu boss aku bawa aku gi berurut dekat ngan opis aku...
aku ikut je....hahahahaha janji bukan duit aku...boss bayar..


kul 10 aku n anak2 aku dah ada di sana....so inilah sebahagian gambo2 anak2 aku dalam perpustakaan itu...







D'dek n mumui



Mumui tgh asyek membaca



D'dek.... betul2 baca ke ni...




Mon tgh serius



D'dek tengok gambo jer



Baby(firhanah) tengok ayah ...hehehehe




p/s teringat dulu sewaktu bujang dulu...aku rajin gi library baca buku sehingga beberapa tahun lepas aku aktif membaca...tp semenjak balik ke KL ni....
buku yg baca aku..hahahahaha....adeh wat happen to me...aku dah banyak sgt berubah....
bukan aku yg dulu...

new blog coming soon...

ermmm bila aku duk baca blog si faiz tu, aku pun terpikir kenapa aku x buat macam faiz.
Buat blog tentang kerja aku.... leh gak aku cari duit lebih....hehehehehe
so timbul lah idea aku nak buat blog baru tu.
Tapi x tahu bile aku ada masa nak buat.....

yg pasti aku memang nak buat....




Thursday, January 1, 2009

Bicara internet - from kak zie



BICARA INTERNET.........



kita berbicara lagi
di alam maya untuk sekian kali nya
lewat jari jemari ku
di papan kekunci


tanpa bicara
tanpa suara
hanya mengungkap
bicara yang indah


susuri malam nan indah
berkirim salam pada malam yang kelam
berbisik pada bayu malam
kita berilusi



bersama detik
waktu yang berlalu tanpa di sedari
masa yang terus belari
sedang? kita masih terpaku



kita? berbicara lagi?
pertemuan tanpa wajah
kerana jasad yang terpisah jauh beribu batu



kak zie
2/12/08
0500hrs


time kaseh kak zie untuk puisi ini....
time kaseh untuk satu persahabatan ini...
time kaseh